Hoe ontwerp je een professionele flyer?

flyer laten ontwerpen door professional

Dimitri De Vleeschauwer

Studio 360

Waar moet je op letten bij een flyer ontwerp?

Als je een flyer wilt laten ontwerpen moet er goed nagedacht worden over wat de doelstelling is, wie je wilt bereiken en welke kwaliteit het moet uitstralen.

Hoe trek je de aandacht van jouw doelgroep? Hoe maak je ze nieuwsgierig en krijg je ze aan het lezen? In deze blog geef ik een aantal essentiële tips om jouw flyer pakkend en effectief te maken.

1. Ken je doelgroep en locatie

Zorg ervoor dat je weet wie jouw doelgroep is en wat de doelgroep is van jouw flyer campagne. Weet op welke locaties je jouw flyer het beste kunt verspreiden.

2. Kies een passende kop en afbeelding

Gebruik een sterke titel in een zeer groot lettertype, samen met een afbeelding in hoge resolutie, aangezien dit het eerste is wat de aandacht trekt en waarschijnlijk bepalend is of de ontvanger de flyer zal lezen of niet.

3. Vergeet de Call to Action niet!

Zorg voor een duidelijke call to action: wat moet de lezer doen bij het lezen van de flyer? Werk met een actiecode die je kan tracken of een QR code (check specifieke URL met Google Analaytics). Laat ze kopen, bellen, de winkel bezoeken, een PDF downloaden, …

4. Zorg voor een duidelijke boodschap

Zorg dat de boodschap op de flyer zo persoonlijk mogelijk is. De klant moet het gevoel krijgen dat de flyer speciaal voor hem ontworpen is.

Laat het meer persoonlijk lijken door de woorden “You’re Invited” te gebruiken en potentiële deelnemers het idee te geven dat ze direct en persoonlijk worden uitgenodigd.

Leg uit wie je bent, wat je doet en wat je aanbiedt. Wat wil je dat jouw doelgroep weet nadat ze de flyer hebben gezien? Een effectieve boodschap trekt de aandacht zodat deze überhaupt gelezen wordt. Zorg daarom voor een krachtige korte boodschap die de interesse wekt de lezers.

Meestal wordt een A5 formaat gekozen, maar daar kan van afgeweken worden.